klap Brijder menu uit
afbeelding 1
afbeelding 2
afbeelding 3
afbeelding 4

Hulp voor ouders en kind

Soms lukt het niet om het gebruik of gedrag van uw kind te begrenzen. Het loopt uit de hand. Er gebeuren regelmatig grensoverschrijdende dingen als gevolg van het gebruik of gok- of gamegedrag. Bijvoorbeeld onder invloed deelnemen aan het verkeer,  slechte schoolprestaties en ruzies of agressief gedrag.

Zoek informatie over alcohol, drugs, gamen, gokken, verslaving

Als u informatie hebt over alcohol, drugs, gamen, gokken en verslaving, dan hebt u meer begrip van de situatie waarin u verkeert. Bekijk de informatie bij middelen.

Oriënteer op hulpverlening

Bekijk welke hulpverleningsmogelijkheden er zijn. U kunt dit ook met uw huisarts bespreken. Als uw kind bereid is om hulp te zoeken, kunt u aanbieden om mee te gaan naar het eerste gesprek. Het kan helpen om iemand op die manier over de drempel heen te helpen.

Zoek ook zelf ondersteuning

Brijder Jeugd biedt ook hulp voor ouders en andere verwanten (familie, vrienden) van jongeren die gebruiken of problematisch gamen of gokken. Gesprekken, voorlichtingen of workshops of trainingen kunnen veel toevoegen. Daarnaast kan het prettig zijn andere mensen te spreken die in dezelfde situatie verkeren.

Brijder Jeugd heeft het volgende aanbod voor ouders:

Persoonlijk gesprek

Ouders kunnen gratis een persoonlijk ABC-gesprek (advies, begeleiding, consultatie) aanvragen. In maximaal drie gesprekken bespreken we met u het gebruik van uw kind van alcohol of drugs, of het gok- of gamegedrag.

Oudercursus

'Hellup, mijn kind kan niet zonder..!' is een cursus voor ouders en opvoeders met kinderen die problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. De gratis cursus bestaat uit vier avonden en een terugkomavond. Geplande cursussen in de regio vindt u in de kalender.


Bekijk ook de Brijder Jeugd folders.