klap Brijder menu uit
afbeelding 1
afbeelding 2
afbeelding 3
afbeelding 4

Onderzoek bij Brijder Jeugd

Brijder Jeugd wil zorg bieden die van hoge kwaliteit is. Om te bepalen of en welke behandelingen werken, hoe we handelingen kunnen verbeteren en welke nieuwe behandelingen effectief zijn, is onderzoek nodig.

Daarnaast draagt het onderzoek binnen Brijder Jeugd bij aan het TOPGGz-traject. Dit is een programma waarmee Brijder Jeugd zich de komende jaren voorbereidt op het behalen van het TOPGGz-keurmerk, een landelijk keurmerk voor excellente zorg. Instellingen kunnen het keurmerk alleen behalen als zij aan zeer strenge eisen voldoen en een specialistisch zorgaanbod combineren met onderzoek en nieuwe behandelmethoden.

Het onderzoek dat plaatsvindt op afdelingen van Brijder Jeugd wordt gecoördineerd en/of uitgevoerd door medewerkers van Brijder Onderzoek - PARC. Dit is de onderzoeksafdeling van Brijder Verslavingszorg.

Onderzoeksdeelname jongeren Brijder Jeugd

Het is mogelijk dat een jongere tijdens de behandeling gevraagd wordt om aan één of meerdere onderzoeken deel te nemen. Hiervoor zal de jongere soms extra vragenlijsten invullen of een opdracht uitvoeren op de computer.