klap Brijder menu uit
afbeelding 1
afbeelding 2
afbeelding 3
afbeelding 4

Kliniek Feniks

Bij kliniek Feniks komen jongeren die willen stoppen met gebruik van alcohol, drugs, gokken of gamen. De kliniek is voor jongeren van tot 18 jaar. Feniks bevindt zich in Heerhugowaard. 

Je bent maximaal 8 weken in Feniks opgenomen. In die tijd kan je lichaam alle stoffen uitscheiden. Dat heet detoxificatie. Ook wen je aan het niet gebruiken, of niet gokken, of gamen. Als er onderzoek nodig is, doen we dat ook meteen. Daarnaast kijken we met jou hoe je leven eruit ziet en wat je daarin nodig hebt. Je maakt een plan voor de toekomst. Ook voor de tijd direct na je opname in Feniks. Zo kom je niet met lege handen thuis en weet je bijvoorbeeld al naar welke school je gaat.

Tijdens de opname maak je deel uit van een groep. Jullie beginnen allemaal tegelijk. Na 4 weken komt er een nieuwe groep bij. Dus dat betekent dat als jouw groep net begint, je ondersteuning krijgt van een groep die al 4 weken verder is. Na die 4 weken gaat jouw groep de nieuwkomers op weg helpen.

Naast ondersteuning van groepsgenoten, krijg je hulp van allerlei begeleiders. Dat maakt Feniks zo bijzonder: er werken mensen van verschillende instellingen samen om jou zo goed mogelijk te helpen. Het team van Feniks bestaat uit verpleegkundigen en pedagogische medewerkers. Daarnaast is er hulp van een docent, sportinstructeur, fysiotherapeut en activiteitenbegeleider. Het team krijgt ondersteuning van een gedragswetenschapper, psychiater, verslavingsarts en teamcoach.

Feniks is een samenwerkingsproject van Brijder Jeugd, Lijn 5, Triversum en Parlan. Hier kun je ook aanvullende behandeling krijgen.

Vragen of aanmelden? Mail feniks@brijder.nl, of bel 088-1241100, bekijk de folder.

Adres: De Vork 20, 1704 BX Heerhugowaard