klap Brijder menu uit
afbeelding 1
afbeelding 2
afbeelding 3
afbeelding 4
2017-12-22 16:53:43Cursussen Alcohol in het verkeer Brijder Jeugd succes in Heerhugowaard en Koggenland

Jongeren tussen de 17 en 25 jaar die hun autorijbewijs gaan halen kunnen in Koggenland en Heerhugowaard meedoen aan de Alcohol Verkeer Cursus (AVC). Het certificaat van deelname geeft hen korting bij het aanvragen van het autorijbewijs bij de gemeente. Brijder Jeugd Preventie geeft de AVC’s om deze jonge weggebruikers bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed. De cursus is een goede aanvulling op de theorie die de jongeren volgen voor het behalen van hun rijbewijs.

Avenhorn
De eerste groep jongeren uit Avenhorn haalde deze maand het certificaat van de cursus alcohol in het verkeer en kan het rijbewijs gratis afhalen bij de gemeente. Zij volgden de cursusavond, gegeven door Ton Leenders van Brijder Jeugd, bij rijschool Hoek Bouma in Avenhorn. Deze groep van bijna 30 jongeren bespaart hiermee veertig euro en leerden bovendien wat alcohol- en drugsgebruik in het verkeer met je doet, met het oog op een veilige toekomst.

Niet rijden onder invloed van alcohol of drugs, dat was de centrale boodschap tijdens de cursusavond. De heftige beelden van ongelukken door rijden onder invloed en de gevolgen daarvan maakten indruk bij de groep. Ton gaf inzicht in wat precies gedronken mag worden als iemand toch nog wilt rijden, het ene glas is immers het andere glas niet en er bestaan verschillen tussen de verschillende dranken. Jongeren weten nu wat precies kan en wat niet en ook wat de gevolgen zijn van tóch rijden onder invloed.

Burgemeester Posthumus: “Nog te vaak houdt de politie bestuurders aan onder invloed van alcohol of drugs. Deze cursus leert deze generatie wat de gevaren zijn van rijden onder invloed. Wij hopen door deze cursus het besef bij de nieuwe generatie te creëren dat dit echt niet kan. Het is niet alleen verboden, het is ook enorm gevaarlijk voor jezelf en anderen.”

Aanmelden voor een cursus?

Jongeren die zich willen melden in Heerhugowaard, kunnen dat doen op deze gemeentepagina

Jongeren uit Koggenland kunnen zich hier melden.

 

 
 

Archief nieuwsbrieven

2018-11-22 13:53:12 12 dec: Webinar Poli Drugsgerelateerde Klachten
2018-11-08 09:38:18 Congres - Kracht van de KLIK -
2018-10-25 14:30:44 Djordy wint slagzinwedstrijd
2018-10-09 10:17:04 Webinar: Omgaan met een gamend of gebruikend kin
2018-09-11 12:44:46 Webinar: Uw kind en uitgaansdrugs
van